Sanovnik simboli snova

Snovi su kao ličnia pismima iz podsvesti. Ali nisu napisana na istom jeziku koji koristimo u budnom stanju!
Srećom, imamo sposobnost da proučavamo naše snove i tumačimo zajedničke simbole snova koje oni sadrže. Iako ne postoji jednostavan sanovnik knjiga univerzalnih definicija snova, sledeća značenja snova nude dobru polaznu tačku za većinu ljudi.


Pronalaženje  Simbola snova u snu i sanovniku 

Da biste identifikovali zajedničke simbole snova u svojim snovima, vodite dnevnik snova. Pišite u sadašnjem vremenu, kao da ste zapravo ponovo doživljava san, i istaknite neke neuobičajene ili dirljiv aspekate (npr., "žaba je tužna jer zna da suša dolazi").

Dalje, pogledajte emocionalne ili periodične simbole snova iz sanovnika ispod. Zapamtite - ne uzimajte ove definicije kao potpuno tačne, jer sve zavisi od konteksta vašeg sna, vaše lične psihološke vezanosti za simbole, kao i vaših trenutnih životnih okolnosti.

Samo neka ovaj mali sanovnik simbola bude polazna tačka za potpuniju ličnu analizu ...


30 Zajednički  simbola sna

1. Životinje često predstavljaju deo vašeg psihe koji se oseća povezan sa prirodom i opstanakom. Biti proganjan od strane predatora sugeriše da ste puni potisnutih emocija kao što su strah ili agresija.

2. Bebe mogu da simbolizuju doslovno želju da proizvedete potomstvo, ili sopstvenu ranjivost ili potrebu da se osećate voljenim. One takođe mogu da označavaju novi početak.

3. Biti proganjan-juren  je jedan od najčešćih simbola snova u svim kulturama. To znači da se osećate ugroženo, pa razmislite o tome ko vas juri (on takođe može biti simboličan) i zašto je moguća pretnja u stvarnom životu.

4. Odeća govori o tome kako želimo da nas drugi ljudi vide. Ako sanjate simbol  zapuštene odeće, možda se osećate neprivlačno ili ružno. Promena onoga što nosite može da odražava promenu životnog stila.

5 Krstovi su interpretirani subjektivno u zavisnosti od vaših verskih uverenja. Neki vide kao simbol ravnoteže, smrt ili tačku na određenoj fazi života. Specifične okolnosti sna pomoći će definisanju ovog simbola snova.

  6.Ispit  označavaju samoevaluaciju,sadržajem ispita odražava deo vaše ličnosti i života pod inspekcijom.

7. Smrt prijatelja ili voljene osobe predstavlja promenu (krajevi i novi počeci), a ne paranormalno predviđanje bilo koje vrste. Ako ste nedavno ožalošćeni, to može biti pokušaj da se pomirite sa ovim događajem.

8. Pad je čest simbol sna koji se odnosi na naše strahove gubljenju kontrole nad situacijom, ili neki propust nakon uspeha.

9. Neispravna oprema u snovima često je uzrokovana jezičkim centarima koji se zatvaraju dok spavamo, što otežava da pozovemo nekog telefonom, upalimo autom, ili pretražimo internet. On takođe može da predstavlja anksioznost  u životu.

10. Hrana  simbolizuje znanje, jer hrani telo kao što informacija hrani mozak. Hrana za razmišljanje?

11. Demoni su zla skrivena lica koja označavaju potisnute emocije. Možete osećate tajno potrebu da promenite svoje navike na bolje.

12. Kosa ima značajne veze sa seksualnošću, po Frojdu. Bogata kose može da  simbolizuje muškost, dok ako ste sekli kosu  u snu,san pokazuje gubitak libida. Gubitak kose takođe može izraziti bukvalni strah od ćelavosti ili  neprivlačnosti za suprotni pol.

13. Ruke su uvek prisutne u snovima, ali kada su vezane mogu predstavljati osećanja uzaludnosti. Pranje ruku može da izrazi krivicu. Gledajući pažljivo svoje ruke u snu je dobar način da se postane lucidan.

14. Kuća može da primi mnoge zajedničke simbole snova, ali zgrada kao celina predstavlja vašu unutrašnji psihu. Svaka soba ili sprat može da simbolizuje različite emocije, sećanja i tumačenja smislenih događaja.

15. Ubijanje u  snovima u kojima prikriveni ubica predstavlja vašu želju da se "ubije" deo svog subjektiviteta. On takođe može da simbolizuje neprijateljstvo prema određenoj osobi i želju da je vidite kako pati.

16. Brak može biti želja da se bukvalno sjedine ili spoje muški i ženski delovi vaše psihe.

17. Izostanak leta ili bilo koje druge vrste prevoza je još jedan popularan san, koji pokazuje vašu  frustraciju zbog eventualnog propuštajnja važne mogućnosti u životu. To je najčešći san kada se borite da napravite veliku odluku.

18. Novac može da simbolizuje samo vrednost. Ako sanjate razmene novca, može pokazati da očekujete neke promene u vašem životu.

19. Planine su prepreke, tako da ako sanjate uspešno penjanje na planine može otkriti pravi osećaj postignuća. Pogled na predeo sa vrha brda ili vrha planine može da simbolizuje život pod revizijom, bez svesnih predrasuda.

20. Golotinja je jedan od najčešćih simbola snova ,U ovom snu  otkrivate svoju pravu ličnost drugima. Možete se osećati ranjivi i izloženi drugima. Pokazivanje  golotinje može predstavljati seksualni nagon ili želju za priznanjem.

21. Ljudi  su odraz sopstvene psihe, i mogu da pokažu konkretne aspekte vaše ličnosti.

22. Radio i TV kanali mogu simbolizovati vezu između svesnog i podsvesnog uma.

23. Putevi, pored toga što bukvalno manifestuju, odredjuju pravac u životu.Pa može biti vreme da preispitate svoj trenutni "životni put".

24. Škole su zajednički simboli sna kod dece i tinejdžera, ali šta ako  sanjate školu u ​​odraslom dobu? To može prikazati potrebu da spoznate i razumete sebe, podstaknuti sopstvenim životnim lekcijama.

25. Seks u snovima  može simbolizovati intimnost i doslovno želju za seksom. Ili  mogu demonstrirati ujedinjenje nesvesnih emocija sa svesnim priznanjem, pokazujući novu svest i lični rast.

26. Nastavnici, pored toga što bukvalno manifestuju ljude, mogu da predstavljaju figure autoriteta sa snagom da te prosvetle.

27. Zubi su zajednički simboli snova . Sanjati gubljenje zuba može pokazati skriveni strah od starenja i smanjenja privlačnosti za suprotni pol.

28. Biti zarobljen (fizički) je zajednička tema noćnih mora , odražava vašu stvarnu nemogućnost da pobegnete iz trenutne situacije ili da napravite pravi izbor.

29. Vozila mogu odražavati koliko kontrole osećate da imate nad vašim životom - na primer ako je auto van kontrole, ili  neko drugi vozi vas?

30. Voda dolazi u mnogim oblicima i može da simbolizuje podsvest. Bazeni i mirne vode simbolizuju unutrašnji mir, dok uzburkani okean može da predstavlja nelagodu.

Vredi navesti da snovi nisu psihički predosećaji budućnosti. Oni su suptilni, podsvesni misaoni obrasci za  izražavanje informacija i emocija kojih najčešće nismo svesni, dok smo budni.

Prepoznavanje zajedničkih simbola snova je dobar način da započnete tumačenje snova.Ovo je samo jedan mali sanovnik sa 30 simbola.Postoje i veliki sanovnici sa hiljadama sibola ali oni su najčešće nastali iz narodnih predanja i nemaju mnogo veze sa psihologijom.Psihološki sanovnik u kome se simboli snova tumače na psihoanalitički način je ono što vam treba za pravu spoznaju svojih snova i svoje psihe.Pogledajte ovaj netsanovnik.com sa pomoću linka iznad,naćićete i narodno i psihološko tumačenje za hiljade simbola snova.

  © template 'Morning Drink'

Back to TOP